Arco: e-facturen naar het Franse Chorus Pro

Arco: e-facturen naar het Franse Chorus Pro

Chorus Pro?

Het platform van de Franse Overheid dat zorgt voor de dematerialisatie van facturen. Vanaf 1 januari 2018 moeten alle bedrijven van 250 tot 5000 werknemers hun facturen via het platform aanleveren. Exact één jaar later (vanaf 1 januari 2019) geldt dit ook voor bedrijven van 10 tot 250 werknemers. Verplichtingen die eveneens van kracht gaan voor niet-Franse bedrijven die factureren aan de Franse overheid.

Hulp nodig?

Arco begeleidt u efficiënt bij het automatisch versturen van e-facturen (e-invoicing) naar de Franse overheid via Chorus Pro. Wij bieden hiervoor een gespecialiseerde en geautomatiseerde service.

Sterke punten:

  • vlotte, gestandaardiseerde en eenvoudige aansluiting: enkel een eenmalige registratie op het Chorus Pro-portaal, wij doen de rest.
  • geen technische kennis van Chorus Pro vereist.
  • zorgenvrij versturen van e-factuur (EDI) dankzij validatie op inhoud en opvolging van verwerking en terugkoppelen statusberichten.
  • Te herwerken facturen verstrekken we duidelijk aan verantwoordelijke (bijv. verkoop administratie) voor verdere verwerking.
  • kostenefficiënt met een duidelijke SLA.
  • solide technische koppeling met het overheidsplatform Chorus Pro, waarbij we gebruik maken van beveiligingscertificaten RGS2.
Verzendingen naar Chorus Pro opvolgen?

Binnen het Arco E-invoice monitoringplatform krijgt u een helder overzicht van wat in behandeling is, succesvol verzonden of aandacht vraagt op Chorus Pro. En dit zowel voor e-invoices, verzonden naar de Franse overheid als andere verzendingen.

Gebruikers kunnen tevens inloggen op het Chorus Pro-portaal en vandaaruit de verzendingen opvolgen.

Behandeling bij niet conforme facturen: gebruikers krijgen een duidelijk e-mailbericht, klikken door naar de details op de portal, bekijken de nodige gegevens en nemen een passende actie.

KPI: duidelijke statistieken geven overzicht van status e-invoice verzendingen.

E-invoices verzendingen ruimer benaderen dan enkel Chorus Pro?

Indien u een ruimere aanpak wenst voor uw e-invoices verzendingen, kan dat perfect via de extra troeven van Arco:

  • digitale verzendingen naar alle bedrijfs- en consumententypes.
  • digitale verzendingen richting andere buitenlandse overheden, zoals e-invoicing aan de Belgische overheid Mercurius (Open/Peppol), e-invoicing Nederland (Simpler Invoicing), verzending in de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk (NHS) en verzending naar de Italiaanse overheid (Fattura PA).