Arco en Paperbox klaar om samen de markt te veroveren met behulp van artificiële intelligentie

Arco en Paperbox klaar om samen de markt te veroveren met behulp van artificiële intelligentie

Sinds kort werkt Arco samen met Paperbox, een jong technologiebedrijf in Gent dat de kracht van artificiële intelligentie benut om het verwerken van e-mails en documenten te automatiseren. Voorlopig is Paperbox vooral actief in de verzekeringssector, maar samen met Arco zijn ze klaar om ook een ruimere markt te ontdekken. “In 2023 bestaat Arco 30 jaar”, vertelt Laura Cornette, Accountmanager bij Arco. “Van deze gelegenheid willen we gebruik maken om onze kennis te verrijken door de handen in elkaar te slaan met een jong bedrijf als Paperbox, dat nu 3 jaar bestaat. Het bedrijf is opgebouwd uit kopstukken met ervaring in de AI-sector en daarmee de ideale partner.”

Over Paperbox

Iets meer dan twee jaar geleden startte het succesvolle verhaal van Paperbox. “We zijn op nog geen drie jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met een tiental medewerkers”, zegt Maarten Callaert, medezaakvoerder die zich focust op partners en klanten. “Via artificiële intelligentie trachten we het verwerken van inkomende e-mails en documenten te automatiseren. Dit doen we vandaag vooral bij Belgische verzekeraars en verzekeringsmakelaars     maar daar kan altijd verandering in komen.”

“Arco heeft een connector met Portima, een van de voornaamste beheerspakketten binnen de Belgische verzekeringssector”, legt Laura Cornette uit. “Paperbox identificeert zowel het type document of e-mail alsook de hierin aanwezige gegevens zoals schadenummer, polisnummer, etc. Deze gegevens kunnen wij gebruiken om de inkomende documenten of e-mails aan het juiste contract of schadegeval te hangen binnen Brio van Portima. Deze oplossing bestaat binnen arco al jaren onder de noemer arco inbox. Vandaag zijn we ook een oplossing die in de cloud draait. Door gebruik te maken van deze oplossing, worden onder andere de werknemers van onze klanten ondersteund om volledig van thuis uit te werken     .”

Case: Van Dessel

Van Dessel is reeds acht jaar klant bij Arco. Ze waren op zoek naar een oplossing die verder gaat dan het analyseren van tekstbestanden. Daarom riep Arco de hulp in van Paperbox. “De oplossing die we zelf hebben, werkt met tekstbestanden die door software worden gescand om ze dan in te delen in categorieën”, zegt Laura Cornette. “Door het toepassen van artificiële intelligentie, zijn deze tekstbestanden niet meer nodig en leert het systeem zelf wanneer een nieuw type document of formaat binnenkomt. Voor deze toepassing hebben we verschillende partners vergeleken en Paperbox bleek de beste match te zijn omdat ze -naast AI ervaring- ze zich toespitsen op de verzekeringssector.”

De magie van artificiële intelligentie

Artificiële intelligentie is een leuke extra in de automatisatie van documenten en e-mails. “Dankzij AI blijft het systeem up-to-date met de gangbare verzekering-formaten en -communicaties.”, zegt Maarten Callaert. “Uiteraard is de technologie feilbaar, maar het systeem vraagt dan onmiddellijk feedback vragen in      de Paperbox tool. Hoe langer de klant het systeem gebruikt, hoe slimmer het zal worden en hoe minder fouten er gemaakt zullen worden.”

Dankzij artificiële intelligentie kunnen gegevens uit verschillende mailboxen ook makkelijk gekoppeld worden. “De makelaarsomgeving werkt vaak in twee grote flows: schadebeheer en productie of customer service”, legt Laura Cornette uit. “Wanneer je bijvoorbeeld schade hebt opgelopen tijdens je verhuis, zal de aangifte van de schade in de ene mailbox terechtkomen en de aanvraag van je adreswijziging in de andere. Dankzij onze oplossing zullen beide dossiers aan elkaar gekoppeld worden in Brio van Portima, wat het makkelijker werken maakt voor je dossierbeheerder.”

Benieuwd op welke manier Arco Information en Paperbox jou kunnen ondersteunen met behulp van artificiële intelligentie? Wij kijken alvast uit naar een eerste kennismaking: www.arco.be/contact.