Arco-talent in de kijker: Jorun Geerts

Arco-talent in de kijker: Jorun Geerts

Wie denkt aan Arco, denkt aan het omzetten van informatie op een snelle en efficiënte manier. Maar wist je dat we intern ook beschikken over sportief talent dat snel en efficiënt is op wieltjes? Jorun Geerts, dochter van CFO Tim Geerts, hoopt op goede resultaten tijdens de Europese Kampioenschappen skeeleren in Italië.

Inline skaten op niveau

Jorun Geerts, dochter van CFO Tim Geerts, is 16 jaar oud en gepassioneerd door skeeleren. “Toen ik acht jaar was, ben ik begonnen met rolschaatsen in de plaatselijke club, Reko Roller Club Zemst. Na enkele maanden in recreatie ben ik gestart met competitie. Het is een passie.” Dat ze een doorzetter is, verwondert je vast niet. “Momenteel train ik ongeveer 15 uur per week. Daarnaast doe ik nog kracht- en mobiliteitsoefeningen. Al de trainingen doe ik na de schooluren.”

Skeeleren op niveau ziet er net iets anders uit dan een kind met kniebeschermers in de straat.  “Inline skaten kan je vergelijken met wielrennen. Je vertrekt in een massa en vecht voor de titel in een eindsprint. We dragen een aerodynamisch skeelerpak en een helm voor de veiligheid. Tijdens wedstrijden gaat het er vaak hard aan toe en kan de snelheid oplopen tot 50 kilometer per uur. Daarom is het dragen van een goede uitrusting essentieel.”

Europees kampioen

In 2021 werd Jorun Europees kampioen 5 km puntenkoers in Portugal. “Ik had me goed voorbereid op de Europese Kampioenschappen. Je hoopt een goed resultaat neer te zetten maar weet nooit wat de concurrentie zal brengen. In coronatijden vertrok ik samen met het Belgische team naar Portugal. Mijn ouders waren er ook maar daar mocht ik fysiek niet mee in aanraking komen. Ook toen ik Europees kampioen werd, was er geen fysiek contact.”

Zaterdag vertrekt Jorun samen met het Belgische team voor twee weken naar Italië. “We hebben een week om ons voor te bereiden en daarna nemen we deel aan de Europese kampioenschappen van 4 tot 11 september in L’Aquila. Ook Bart Swings is van de partij en dat is toch wel iets om naar op te kijken. Mijn focus ligt dit jaar op de langere afstanden”.

Jorun heeft goede vooruitzichten. “Ik hoop weer op een goed resultaat op de puntenkoers, waarin je zoveel mogelijk punten moet verzamelen tijdens de wedstrijd. Vooral uit Italië, Frankrijk en Spanje zullen er echter zeer sterke concurrentes aanwezig zijn. Vorig jaar reed ik nog bij de jeugd en nu zal ik deelnemen bij de juniors. Ook mag ik voor de eerste keer starten in de marathon van 42 kilometer. Ik zal er deelnemen tussen de seniores dames die wat ouder zijn en al veel meer ervaring hebben, van een uitdaging gesproken. Na het EK komt de selectie voor het WK dat in november in Argentinië zal plaatsvinden. Het is een droom om daar aan de start te staan.”

Arco als sponsor

Een sporter op niveau heeft sponsors. “Mijn hoofdsponsor is Double FF, maar sinds dit jaar word ik ook gesponsord door Arco Information. Ze steunen me in wat ik graag doe en daar ben ik heel dankbaar voor. Arco Information staat op de mouw van mijn skeelerpak en zo worden ze tijdens elke wedstrijd in de kijker gezet. Ook op Instagram probeer ik ze regelmatig in beeld te laten komen.”

Benieuwd op welke manier Arco Information jou kan ondersteunen? Wij kijken alvast uit naar een eerste kennismaking: www.arco.be/contact.