Bouwsector factureert massaal elektronisch via OpenPeppol – Einvoicing Vlaanderen.
  • Door Arco
  • februari 10, 2017
  • Blog

Bouwsector factureert massaal elektronisch via OpenPeppol – Einvoicing Vlaanderen.

Vanaf 1 januari 2017 verplicht de Vlaamse overheid ondernemers om hun facturen digitaal te bezorgen. De aflevering van de EDI-facturen verloopt via het OpenPeppol platform, een Pan-Europees platform voor de uitwisseling van digitale facturen met duidelijke standaarden en richtlijnen. Hoogstwaarschijnlijk gebruiken de volgende jaren steeds meer bedrijven dit platform, zodat de uitwisseling van digitale facturen fors zal toenemen.

Arco volgt al enkele jaren nauwgezet de ontwikkeling van het OpenPeppol platform, net als de richting die de federale, Vlaamse en lokale overheden kiezen. Reeds tijdens de zomer 2015 werd Aswebo www.aswebo.be als eerste bouwbedrijf gekoppeld aan Mercurius voor de verzending van elektronische facturen. Samen met de Arco-partners gingen begin dit jaar verschillende bouwbedrijven van start met de elektronische verzending van facturen naar de Vlaamse overheid. Arco biedt op dit vlak een totaaldienst:

  • automatische ophalen facturen bij klant
  • opladen op Arco Cloud Services Platform
  • uitvoering nodige controles
  • aflevering bij Vlaamse Overheid via Mercius OpenPeppol.

 

De klant kan de status van de afgeleverde facturen constant opvolgen en raadplegen. Bij een foutboodschap ontvangt de klant automatisch een e-mail na de aflevering van de factuur, zodat die op de hoogte blijft en de nodige acties kan ondernemen.

De verplichting van de Vlaamse overheid voor het afleveren van een digitaal factuur zorgt eveneens voor een versnelling en inhaalbeweging van de digitalisering van de inkomende facturen in de bouwsector. Een terrein waarop Arco reeds jaren specialist is, net als het versturen van een PDF of een EDI-factuur, eventueel gekoppeld aan een goedkeuringsflow, via e-mail.

De bouwsector loopt dus voorop in Einvoicing Vlaanderen.

Klik hier voor meer informatie