Jong talent maakt mee het verschil bij Arco
  • Door Arco
  • maart 14, 2022
  • Blog

Jong talent maakt mee het verschil bij Arco

Met bijna 30 lentes op de teller is Arco Information uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van in- en uitgaande informatiestromen. Betekent dat dan dat het team van Arco alleen maar uit grijsharige medewerkers bestaat? Absoluut niet! Want hoewel verschillende medewerkers al sinds jaar en dag actief zijn bij Arco, weten we ook de jonge generatie aan te trekken. “Een generatie die mee het verschil maakt in een sector waar innovatie de motor is”, vertellen youngsters Ryan en Sam.

 

Een kennismaking

Sam De Meyer (24 jaar) startte iets meer dan drie jaar geleden bij Arco. Naast zijn rol als Business Solution Expert maakt hij intussen ook deel uit van het Product Management Team. Een ideale combinatie volgens hem. “Ik houd me vooral bezig met het uitbreiden en optimaliseren van ons document management systeem DocRoom tot dit perfect aan de noden van de klant voldoet. Doordat ik nu ook lid ben van het Product Management Team kan ik dit nog vanuit een breder perspectief bekijken”, zegt Sam.

Sinds Sam Arco vervoegde, breidde het team met nog een tiental andere youngsters verder uit. Ryan Van Coillie (31 jaar) is er daar één van. Na een periode als Project Manager vervult hij vandaag de rol van Account Manager en helpt hij klanten aan de beste oplossing om vlot over te schakelen naar de elektronische verwerking van documenten. “Arco is als een broer voor me”, vertelt de zoon van bestuurder Paul Van Coillie.

Innovatiesector

Arco Information is een partner voor vele bedrijven, overheden, ziekenhuizen en politiezones als het aankomt op digitale transitie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de onderneming zich in een sector begeeft die voortdurend om innovatie vraagt.

“Wij zijn natuurlijk opgegroeid met de smartphone in de hand en switchen makkelijk van de ene naar de andere app. We weten snel hoe een website of applicatie in elkaar hangt en zien zo connecties. Als jonge generatie hebben we sneller oog voor vernieuwing”, weet Sam. “Wij zijn de enthousiastelingen die dromen van nieuwigheden, zij zijn met hun kennis van zake kwaliteitsbewakers”, vult Ryan aan. “Die combinatie zorgt ervoor dat we fris uit de hoek kunnen komen en ons sterk kunnen wapenen voor de toekomst.”

Great place to work

Als je beide heren naar de troeven van Arco als werkplek vraagt, dan klinken de woorden ‘vrijheid’, ‘verantwoordelijkheid’ en ‘teamgevoel’ in koor. “Je krijgt hier een heleboel kansen. En lever je goed werk af, dan krijg je meteen die blijk van appreciatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via opleidingen en heb je diverse doorgroeimogelijkheden.”, legt Sam uit.

“Binnen Arco hebben we allemaal ook veel verantwoordelijkheid en krijgen we de nodige vrijheid. Het is nemen en geven. Dat maakt het een zeer fijne uitdaging. Er hangt hier een enorm aangename sfeer tussen de collega’s, wat voor velen toch één van de grootste sterktes is naast het aantrekkelijk loonpakket”, besluit Ryan.

Arco Information blijft de ogen alvast openhouden voor nieuw talent. Klaar voor een nieuwe uitdaging in een familiale onderneming? Wij kijken alvast uit naar een eerste kennismaking: arco.be/contact.