Nieuwe inzichten voor Arco door deelname aan Belgische economische missie

Nieuwe inzichten voor Arco door deelname aan Belgische economische missie

Jaarlijks worden er twee economische zendingen georganiseerd door de federale regering om de Belgische economie een boost te geven. Arco nam deel aan de Belgische economische zending naar Atlanta, New York en Boston met als focuspunten o.m. data, artificiële intelligentie en technologie.

Doorheen de geschiedenis ontstond er business gerelateerd een nauwe band tussen België en de USA. Met de focus op duurzaam ondernemen in een steeds veranderende economische omgeving had Arco de opportuniteit om deel te nemen aan de Belgische economische missie naar Atlanta en New York. Dit om bestaande banden te versterken, potentiële partners te ontmoeten en nieuwe inzichten te creëren.

Atlanta

“België werd vertegenwoordigd door HKH Prinses Astrid en een ministeriële delegatie. Daarnaast waren er bedrijven aanwezig uit de politieke, academische en businesswereld”, zegt Benoit Reinards, General Manager USA bij Arco. “Iedereen kreeg een persoonlijk programma met B2B meetings, netwerkevents en infosessies. Een eerste briefing gaf een summier overzicht omtrent de steden die zouden worden bezocht en werd afgesloten door een krachtige speech van Jay Bailey, President and CEO van de Russell Innovation Center for Entrepreneurs. Daarna volgde een eerste netwerking opportuniteit waar de Prinses nog voor haar verjaardag taart kreeg en in de bloemetjes werd gezet.”

“De tweede dag brachten we een bezoek aan de UCB faciliteit, een oud warenhuis dat recent de herbestemming kreeg tot groen gebouw met co-workingspaces. Het gebouw is gerenoveerd met de focus op duurzaamheid en het creëren van een aangename werksfeer. LaKeisha, een langdurige patiënte voor epilepsie en pleitbezorger van UCB werd in de bloemetjes gezet door Prinses Astrid. Nadien vonden er presentaties plaats over dataverwerking, wat belangrijk is in Life Sciences.”

“In de namiddag namen we vervolgens deel aan sessie omtrent Fintech/Regtech en artificiële intelligentie. ’s Avonds gaf de gouverneur van de staat Georgia, dhr. Brian Kemp (R) een speech omtrent de belangen van België, een belangrijke economische partner. Chairman en CEO Jeff Lorberbaum van Mohawk werd de titel van Commandeur van de Kroonorde toegekend door HKH Prinses Astrid.”

New York

“Het programma in New York begon in de namiddag met een sessie over data driven healthcare. ’s Avonds vond er een receptie plaats met 800 Belgen en Amerikanen in The Loeb Boathouse, een iconisch gebouw in Central Park. Er waren Belgische bieren en snacks voorzien. Het ideale moment om te genieten, netwerken en te luisteren naar enkele boeiende speeches.”

“De laatste dag hadden we als Arco afspraken met (potentiële) partners uit New York. ’s Avonds sloot Arco de Belgische economische missie af met een receptie in de Morgan Library Museum met speeches van Vlaams minister-president Jan Jambon en individuen die zich inzetten voor het bewaren en promoten van de Vlaamse kunst en erfgoed.”

Krachten bundelen

Sommige bedrijven zien de Belgische economische missie als een marktonderzoek. “Bedrijven doen het vaak goed in België maar proberen uit te breiden naar het buitenland. Ze trachten tijdens deze zending zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Amerika is groot en het is belangrijk om uit te zoeken welke staten het meest interessant zijn voor jouw bedrijf alsook te leren over culturele verschillen op vlak van zakendoen.” Andere bedrijven zien het als een groepszakenreis. “De Belgische economische zending is het ideale moment om zowel met Belgische als Amerikaanse bedrijven te netwerken. Je beleeft een hele week samen en ziet elkaar regelmatig op events. Perfect om je business verder uit te bouwen.”